
CAFFÈ VANILIO MUŚNIĘTE MIGDAŁAMI
Delikatny syrop z agawy jest uzupełnieniem rozgrzewających aromatów i jedwabiście gładkiej konsystencji Caffé Vanilio. Rozdrobnione migdały sprawią, że zauroczysz się w tym przepisie od pierwszego łyku.
W wysokogórskim terenie widok dojrzałej czerwonej wiśni kawowca na tle ciemnozielonych liści jest równie zapierający dech w piersiach, jak jeden łyk kawy, która z tych owoców... View Article
Filiżanka kawy Nespresso ma pozytywny wpływ na środowisko. Zobacz dlaczego.
Nespresso Professional to 13 starannie skomponowanych mieszanek kaw, wśród których 3 zasługują na szczególne wyróżnienie. To kawy, które podczas degustacji przeniosą nas do źródeł swojego... View Article
Jak głosi legenda, w 1670 r. Baba Budan przemycił 7 ziaren do Indii – tworząc pierwszą kawę zasadzoną poza rodzimym afrykańskim źródłem... View Article
Brazil potrafi prawdziwie oczarować. Pochodzi od łagodnej brazylijskiej arabiki z suchych sawann regionu Cerrado. Nadając kawie tego pochodzenia charakterystyczną nutę prażonych słodkich... View Article
Guatemala to mieszanka gwatemalskiej arabiki i robusty. Zaskakujące jest to, że zarówno arabika, jak i robusta są obrabiane metodą mytą, co nadaje jedwabistą gładkość konsystencji intensywnej... View Article
Niezależnie czy pracujesz zdalnie czy z biura, delektuj się jednym z naszych przepisów kawowych, dzięki któremu przeniesiesz się myślami w miejsce gdzie lubisz odpoczywać od codziennych obowiązków.... View Article
Latte macchiato czy cappuccino? A może espresso z odrobiną mleka? Polacy kochają kawę z mlekiem. Jak pokazują badania zlecone przez Lyreco i Nespresso w 20161 roku kawy... View Article
Przysłowiowa przerwa kawowa stanowi dla większości kawoszy (86 proc.) jeden ze stałych elementów życia zawodowego, bez względu na rodzaj czy wielkość firmy. W 2019... View Article