Nespresso Congo Organic

Congo Organic

Odrodzenie ziemi
Owocowa i biszkoptowa

REVIVING ORIGINS to nasz wieloletni program współpracy z rolnikami z całego świata, którego celem jest ratowanie wyjątkowych i bliskich zapomnienia kaw.
Lata konfliktów i trudnej sytuacji politycznej w Kongo spowodowały, że wiele tamtejszych plantacji zostało porzuconych. Program REVIVING ORIGINS marki Nespresso łączy się z rolnikami i innymi partnerami, aby wspierać społeczności, które uprawiają kawę w tym kraju. Z każdym rokiem działania programu coraz większe tereny wracają do życia. Tym samym jesteśmy w stanie dostarczyć Wam coraz więcej tej zachwycającej, organicznej kawy z łagodnymi nutami owoców, płatków zbóż i aromatem orzechów.

  • Intensywność: 7
  • Pojemność filiżanki:
  • Główne nuty aromatyczne:

    owocowe i biszkoptowe

  • Goryczka:

    ***

  • Kwaskowatość:

    ****

  • Palenie:

    ***

  • Body:

    ***

PRZEJDŹ DO SKLEPU

Pochodzenie: urodzajna, wulkaniczna gleba nad jeziorem Kiwu jest miejscem, w którym kongijscy farmerzy uprawiają tę łagodną kawę o owocowych i zbożowych nutach.

Palenie: przy produkcji Congo Organic stosuje się rozdzielne palenie. Ziarna dzieli się na dwie części, które następnie palone są osobno w wysokiej temperaturze i przez krótki czas. Jedna z nich palona jest jednak minimalnie dłużej, przez co zyskuje więcej intensywności. Ziarna mielone są grubiej niż w kawach Original, aby były bardziej dopasowane do systemu Professional.

Profil sensoryczny: jedwabista, organiczna kawa z nutami palonych zbóż i delikatną owocową słodyczą. Wyczuwalny aromat orzechów.

Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. Masa netto
(dla 50 kapsułek): 300 g. Wyprodukowano w Szwajcarii.
Skład:
Palona i mielona kawa organiczna