Połączenie odmian Arabiki z Ameryki Południowej i odrobiny Robusty nadaje tej mocno palonej kawie moc prawdziwego espresso. W smaku wyczuwalne są nuty zbożowe i kakao. Decaffeinato najlepiej smakuje w małej filiżance (40 ml).
palonych ziaren / kakao / zbożowe
***
**
***
***
Mocno palone odmiany Arabiki z Ameryki Południowej i Robusty wydobywają delikatne nuty kakaowe i zbożowe tego bezkofeinowego espresso o wyrazistym smaku.
Pochodzenie
Odmiany Arabiki z Ameryki Południowej z dodatkiem Robusty zapewniają bogaty i intensywny aromat.
Palenie
Krótki i intensywny proces palenia sprawia, że w kawie wyczuwalne są nuty palonych ziaren, a jej smak staje się bardziej wyrazisty.
Profil aromatyczny
Nuty palonej kawy, nuty czekoladowe i intensywny smak. Zarówno pianka, jak i sama kawa charakteryzują się niezwykłym bogactwem aromatów.
NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM
Odrobina mleka
Dodanie mleka podkreśla mocny charakter i aromat tego espresso, dodatkowo wzmocniony przez długo utrzymujący się posmak.
Cappuccino
Ten gładki i smaczny napój ożywiają delikatne nuty owocowe i drewna, które w pełni ujawniają się po dodaniu ciepłej, mlecznej pianki.
Latte macchiato
Połączenie kawy Espresso Decaffeinato z mleczną pianką podkreśla obecne w niej nuty palonych ziaren i zbożowe, tworząc napój o jedwabistej konsystencji i słodkim, ale jednocześnie mocnym charakterze.
Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. Masa netto
(dla 50 kapsułek): 300 g. Wyprodukowano w Szwajcarii.
Skład:
Palona i mielona kawa