Espresso Decaffeinato

GĘSTA I MOCNA

Połączenie odmian Arabiki z Ameryki Południowej i odrobiny Robusty nadaje tej mocno palonej kawie moc prawdziwego espresso. W smaku wyczuwalne są nuty zbożowe i kakao. Espresso Decaffeinato najlepiej smakuje w małej filiżance (40 ml).

  • Intensywność: 7
  • Wielkość filiżanki:
  • Główne nuty aromatyczne:

    palonych ziaren / kakao / zbożowe

  • Goryczka:

    ***

  • Kwaskowatość:

    **

  • Palenie:

    ***

  • Body:

    ***

PRZEJDŹ DO SKLEPU

Mocno palone odmiany Arabiki z Ameryki Południowej i Robusty wydobywają delikatne nuty kakaowe i zbożowe tego bezkofeinowego espresso o wyrazistym smaku.

Pochodzenie
Odmiany Arabiki z Ameryki Południowej z dodatkiem Robusty zapewniają bogaty i intensywny aromat.

Palenie
Krótki i intensywny proces palenia sprawia, że w kawie wyczuwalne są nuty palonych ziaren, a jej smak staje się bardziej wyrazisty.

Profil aromatyczny
Nuty palonej kawy, nuty czekoladowe i intensywny smak. Zarówno pianka, jak i sama kawa charakteryzują się niezwykłym bogactwem aromatów.

NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM

Odrobina mleka
Dodanie mleka podkreśla mocny charakter i aromat tego espresso, dodatkowo wzmocniony przez długo utrzymujący się posmak.

Cappuccino
Ten gładki i smaczny napój ożywiają delikatne nuty owocowe i drewna, które w pełni ujawniają się po dodaniu ciepłej, mlecznej pianki.

Latte macchiato
Połączenie kawy Espresso Decaffeinato z mleczną pianką podkreśla obecne w niej nuty palonych ziaren i zbożowe, tworząc napój o jedwabistej konsystencji i słodkim, ale jednocześnie mocnym charakterze.

Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. Masa netto
(dla 50 kapsułek): 300 g. Wyprodukowano w Szwajcarii.

Skład:
Palona i mielona kawa