Forte to kawa stworzona wyłącznie z ziaren arabiki pochodzącej z Ameryki Południowej i Środkowej. Wyszukany aromat intensywnie palonego espresso odzwierciedla harmonijne połączenie mocnego smaku i delikatnych nut owocowych. Najlepiej smakuje w małej filiżance (40 ml) z odrobiną spienionego mleka.
intensywnie palonych ziaren / owocowe
***
***
***
***
Pochodzenie
W skład mieszanki wchodzą najlepsze odmiany kawy arabika z krajów Ameryki Środkowej i Południowej, takich jak Kostaryka i Kolumbia. Ziarna kawy poddawane są obróbce tradycyjnymi metodami w celu zachowania nut słodu i owoców.
Palenie
Umiarkowany stopień palenia wzmacnia nuty słodu, czerwonych owoców i bukietów owocowych charakterystycznych dla win.
Profil aromatyczny
Harmonijne połączenie nut palonych ziaren i owoców. Bogaty smak,
który można złagodzić poprzez dodanie odrobiny mleka.
NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM
Odrobina mleka
Po dodaniu mleka mocne nuty palonych ziaren i goryczka są nadal wyczuwalne, a jednocześnie pojawiają się zielone i słodowe nuty zbożowe.
Cappuccino
Na bazie tej charakteryzującej się intensywnymi nutami palonych ziaren kawy otrzymujemy mocne cappuccino o zdecydowanym charakterze.
Latte macchiato
W przypadku kawy Espresso Forte podawanej jako latte macchiato
nuty palonych ziaren uzupełniane są przez nuty drewna, czekoladowe
i prażonych zbóż. Kawa pozostaje niezwykle gęsta.
Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. i 30 szt. Masa netto
(dla 50 kapsułek): 300 g. Wyprodukowano w Szwajcarii.
Skład:
Palona i mielona kawa