Espresso Forte

PEŁNY I WYWAŻONY SMAK

Espresso Forte to kawa stworzona wyłącznie z ziaren Arabiki pochodzącej z Ameryki Południowej i Środkowej. Wyszukany aromat intensywnie palonego espresso odzwierciedla harmonijne połączenie mocnego smaku i delikatnych nut owocowych. Najlepiej smakuje w małej filiżance (40 ml) z odrobiną spienionego mleka.

  • Intensywność: 7
  • Wielkość filiżanki:
  • Główne nuty aromatyczne:

    intensywnie palonych ziaren / owocowe

  • Goryczka:

    ***

  • Kwaskowatość:

    ***

  • Palenie:

    ***

  • Body:

    ***

PRZEJDŹ DO SKLEPU

Pochodzenie
W skład mieszanki wchodzą najlepsze odmiany kawy Arabika z krajów Ameryki Środkowej i Południowej, takich jak Kostaryka i Kolumbia. Ziarna kawy poddawane są obróbce tradycyjnymi metodami w celu zachowania nut słodu i owoców.

Palenie
Umiarkowany stopień palenia wzmacnia nuty słodu, czerwonych owoców i bukietów owocowych charakterystycznych dla win.

Profil aromatyczny
Harmonijne połączenie nut palonych ziaren i owoców. Bogaty smak,
który można złagodzić poprzez dodanie odrobiny mleka.

NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM

Odrobina mleka
Po dodaniu mleka mocne nuty palonych ziaren i goryczka są nadal wyczuwalne, a jednocześnie pojawiają się zielone i słodowe nuty zbożowe.

Cappuccino
Na bazie tej charakteryzującej się intensywnymi nutami palonych ziaren kawy otrzymujemy mocne cappuccino o zdecydowanym charakterze.

Latte macchiato
W przypadku kawy Espresso Forte podawanej jako latte macchiato
nuty palonych ziaren uzupełniane są przez nuty drewna, czekoladowe
i prażonych zbóż. Kawa pozostaje niezwykle gęsta.

Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. i 30 szt. Masa netto
(dla 50 kapsułek): 300 g. Wyprodukowano w Szwajcarii.

Skład:
Palona i mielona kawa