Podróżowaliśmy po odległych peruwiańskich regionach w poszukiwaniu najlepszych ekologicznych i certyfikowanych ziaren kawy arabika. Znaleźliśmy je na wysokich, osiągających nawet 2100 metrów, zboczach peruwiańskich Andów. Kawa uprawiana jest tutaj z wykorzystaniem metod spełniających standardy rolnictwa ekologicznego, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Peru Organic jest kawą paloną rozdzielnie, dzięki temu odsłania przed Nami zarówno soczystą kwaskowość, jak i subtelne aromaty owocowe, podkreślone gładkim zbożowym posmakiem.
owocowe
***
****
***
***
Pochodzenie: Andy rozciągają się w Peru z północy na południe, oddzielając przybrzeżną pustynię od tropikalnego lasu deszczowego. Kawa rośnie tutaj na wysokości pomiędzy 1000 a 2100 metrów n.p.m., w charakterystycznym subtropikalnym, wyżynnym klimacie. Na jakość ziaren kawy wpływa zarówno wysoka wilgotność powietrza, jak też wysokość, na której znajdują się uprawy.
Palenie: Po tak długich poszukiwaniach najlepszej organicznej peruwiańskiej kawy, naturalnym krokiem było również zachowanie takiej samej staranności podczas procesu jej palenia. Peru Organic to kawa pochodząca z jednego kraju, jednak zastosowano tutaj metodę rozdzielnego palenia, co sprawia, że ostatecznie jej smak jest bardzo zróżnicowany. Ziarna są lekko palone, co podkreśla jasny i gładki charakter mieszanki, wydobywając jednocześnie egzotyczne nuty owocowe.
Profil aromatyczny: Peru Organic to kawa charakteryzująca się bogatym owocowym aromatem i zaskakującymi nutami zielonych warzyw. Delikatna kwaskowość kawy balansuje kontrastujące aromaty słodkich, palonych zbóż.
Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. Masa netto
(dla 50 kapsułek): 300 g. Wyprodukowano w Szwajcarii.
Skład:
Palona i mielona kawa organiczna