Latte macchiato czy cappuccino? A może espresso z odrobiną mleka? Polacy kochają kawę z mlekiem. Jak pokazują badania zlecone przez Lyreco i Nespresso w 20161 roku kawy mleczne stanowiły 58% wszystkich wypijanych w biurach kaw, w tym roku to już 70%. Być może popularność kaw mlecznych jest tak duża, ze względu na szeroki wachlarz receptur kawowych. Nierzadko kawa mleczna dzięki dodatkom w postaci słodkich syropów czy posypek, staje się deserem.
Idealnym rozwiązaniem do przygotowania znakomitej kawy na bazie mleka jest ekspres Nespresso Aguila220. Dzięki niemu możemy napić się kawy jak z renomowanej kawiarni bez wychodzenia z biura. Wystarczy nacisnąć jeden przycisk by delektować się cappuccino o delikatnej, aksamitnej piance czy wybornym latte. Natomiast w upalne dni możemy ochłodzić się mrożoną latte. Dzięki wbudowanej lodówce mamy pewność, że nasza kawa będzie przygotowana na bazie świeżego mleka. Gdybyśmy chcieli stworzyć autorski przepis kawowy, przycisk Aguila+ oferuje taką możliwość.
Przygotowaliśmy dla Was kilka jesiennych receptur kawowych. Wystarczy odrobina pieprzu cayenne czy brązowego cukru by stworzyć wyjątkowy rozgrzewający, słodki napój. Dzięki „Warm Summer Latte Macchiato”, w jesienną słotę przeniesiesz się na piaszczystą plażę skąpaną w słońcu. Przerwa kawowa ze szklanką karmelowego „Warm Brown Sugar Latte Macchiato”, może stać się okazją nie tylko do odpoczynku, ale również do podziwiania kolorów jesieni z okien biura. Natomiast po pracy możesz zrelaksować się czytając dobrą książkę i pijąc wyjątkowe „Nespresso Caffe Corretto”, którego słodycz przełamana pikantnymi nutami wzbudzi Twój zachwyt.
Odrobina rozgrzewającej nuty w tym latte, sprawia że lato trwa cały rok.
Składniki
Podawać w wysokiej szklance do latte
Sposób przygotowania
Głęboki karmelowy smak tego prostego napoju jest idealny na powitanie jesieni.
Składniki
Podawać w wysokiej szklance do latte
Sposób przygotowania
NESPRESSO CAFFE CORRETTO
„Corretto” po włosku, oznacza dodanie odrobiny alkoholu do kawy w celu „poprawienia” smaku. Tutaj słodka i pikantna Sambuca kontrastuje z intensywnością i przyjemną goryczką Ristretto Intenso. Składniki
Będzie potrzebne
Sposób przygotowania
1 Źródło: Raport badawczy pt. „Kawa jako element życia zawodowego pracowników małych, średnich i dużych firm” przeprowadzony przez Ipsos na zlecenie marek Nespresso Professional i Lyreco w kwietniu 2019 r.