TIKI SPARKLE BLASK TROPIKÓW

Składniki:

  • Kostki lodu 150 g (około 5 kostek)
  • Lemoniada cytrynowa lub imbirowa 90 ml
  • syrop egzotyczny np. tiki, ananasowy lub kokosowy  10 ml
  • Ice Intenso 40 ml
  • Plasterek świeżej limonki
  • Listki bazylii
  • Do dekoracji: listki bazylii, 2 plastry imbiru lub skórka z limonki

Będzie potrzebny shaker lub urządzenie Nespresso Barista

Sposób przygotowania:

1. Umieść jedną kostkę lodu w shakerze. Zaparz ICE INTENSO (40ml) na kostkę
lodu. Wymieszaj i zamknij przed energicznym wstrząsaniem.

Lub: Z urządzeniem Nespresso Barista: Umieść jedną kostkę lodu w urządzeniu Nespresso Barista. Zaparz jedną kapsułkę espresso ICE INTENSO na lodzie.
Zamknij pokrywkę, wybierz przepis „ Iced Nitro” i naciśnij przycisk Start.

2. Umieść 4 kostki lodu w szklance. Dodaj 10 ml syropu, wyciśnij sok z limonki i dodaj listki bazylii. 


3. Wlej lemoniadę imbirową lub cytrynową (90 ml) 

4. Wlej zimną kawę i udekoruj plasterkami świeżego imbiru, skórką limonki i
listkiem bazylii.​