Zrównoważony rozwój

Filiżanka kawy, która ma pozytywny wpływ na środowisko.

Kawa ze zrównoważonych źródeł

Kawa uzyskana przy zachowaniu zasad zrównoważonego rozwoju daje każdemu większą satysfakcję

Doskonała kawa nie jest dziełem przypadku. Oznacza to, że nie uznajemy kompromisów i dążymy do perfekcji na każdym etapie długiego łańcucha produkcji, od ziarna kawowca do gotowej kapsułki, tworząc nasze kawy Nespresso dla Twojej przyjemności.

W Nespresso selekcja rozpoczyna się od znalezienia najlepszych ziaren, ponieważ tylko taki początek umożliwia wypicie wyjątkowej filiżanki kawy.

Etap selekcji jest kluczowy, aby stworzyć niezwykłe kawy Nespresso. Dlatego też proces produkcji rozpoczynamy od wyboru najlepszych gatunków kaw, które spełniają najwyższe kryteria oraz gwarantują określone profile smakowe.

Odpowiedzialne zaopatrzenie „Gwarancją” najlepszego smaku

Aby zająć się kwestią przyszłości kawy, w 2003 roku – we współpracy z organizacją non-profit Rainforest Alliance – stworzyliśmy program Nespresso AAA Sustainable Quality™. Umożliwia on Nespresso zabezpieczenie przyszłych dostaw najwyższej jakości kawy z jednoczesnym zapewnieniem wyższych przychodów plantatorom i ochrony środowiska naturalnego. Jednak nasze zaangażowanie sięga dalej – naszym celem jest stworzenie długotrwałego związku i stałej współpracy z plantatorami kawy biorących udział w programie.