Kremowa, aksamitna pianka, aksamitna otula zmysły, tworząc doskonałe tło dla kawy Amaretti Decaffeinato o migdałowych nutach. Smak wzbogaca subtelna pasta pistacjowa.
JAK PRZYGOTOWAĆ:
- Za pomocą pędzelka rozprowadź pastę pistacjową na ściankach szklanki typu View Recipe.
- Umieść 3 kostki lodu (po 30 g każda) i dodaj 50 ml napoju owsianego Barista.
- Za pomocą ekspresu Zenius lub Momento 100 wlej 100 ml napoju owsianego do Aeroccino. Zamknij pokrywkę i naciśnij przycisk zimnej pianki.
- Przelej zimną piankę do szklanki z lodem, pozostawiając odrobinę miejsca na górze.
- Dolej 40 ml kawy AMARETTI DECAFFEINATO.
- Posyp zmielonymi pistacjami.
SKŁADNIKI:
- Pasta pistacjowa – 5 g
- Kostki lodu Nespresso – 3 szt. (90 g)
- Mleko roślinne owsiane Barista – 150 ml
- Pistacje – 5 g
- Kawa Amaretti Decaffeinato – 40 ml
MATERIAŁY:
- Ekspres Zenius lub Momento
- Aeroccino
- Szklanka View Recipe
Jeśli używasz ekspresu Aguila lub Momento & Milk, nie dodawaj mleka alternatywnego do sekcji mleka.