Przepisy

AMARETTI FLAVOURED OAT LATTE

AMARETTI FLAVOURED OAT LATTE

Kremowa, aksamitna pianka, aksamitna otula  zmysły, tworząc doskonałe tło dla kawy Amaretti Decaffeinato o migdałowych nutach. Smak wzbogaca subtelna pasta pistacjowa.

JAK PRZYGOTOWAĆ:

  1. Za pomocą pędzelka rozprowadź pastę pistacjową na ściankach szklanki typu View Recipe.
  2. Umieść 3 kostki lodu (po 30 g każda) i dodaj 50 ml napoju owsianego Barista.
  3. Za pomocą ekspresu Zenius lub Momento 100 wlej 100 ml napoju owsianego do Aeroccino. Zamknij pokrywkę i naciśnij przycisk zimnej pianki.
  4. Przelej zimną piankę do szklanki z lodem, pozostawiając odrobinę miejsca na górze.
  5. Dolej 40 ml kawy AMARETTI DECAFFEINATO.
  6. Posyp zmielonymi pistacjami.

SKŁADNIKI:

  • Pasta pistacjowa – 5 g
  • Kostki lodu Nespresso – 3 szt. (90 g)
  • Mleko roślinne owsiane Barista – 150 ml
  • Pistacje – 5 g
  • Kawa Amaretti Decaffeinato – 40 ml

MATERIAŁY:

  • Ekspres Zenius lub Momento
  • Aeroccino
  • Szklanka View Recipe

Jeśli używasz ekspresu Aguila lub Momento & Milk, nie dodawaj mleka alternatywnego do sekcji mleka.

Powrót do listy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *