Rozkoszuj się zniewalającymi smakami latte, które łączy orzechowe nuty CAFFÈ
NOCCIOLA Kremowe, spienione mleko miesza się ze słodki m kremem speculoos, a kruche
herbatniki dodają satysfakcjonującej chrupkości aksamitnej piance Idealna jako
przytulny poczęstunek lub słodka przekąska, ta latte z pewnością zachwyci Twoje kubki
smakowe
Składniki:
- 1 View Recipe Cup
- 1 Kapsułka CAFFÈ NOCCIOLA (40 ml)
- 100ml mleka 1,5% tłuszczu
- 20g kremu speculoos
- 10g ciasteczka speculoos
Opcjonalnie
- 1 gałązka jodły do dekoracji
- 1 urządzenie Nespresso Barista lub Aerrocino 4
Sposób przygotowania:
Z ekspresem Nespresso Momento Coffee Milk lub Aguila:
- Do filiżanki włóż 20 g kremu speculoos.
- Włóż kapsułkę CAFFÈ NOCCIOLA do urządzenia i wybierz przepis na Latte.
- Delikatnie posyp 10 g ciasteczek bezpośrednio na piankęi połóż gałązkę jodły na wierzchu.
Z urządzeniem Nespresso Barista lub Aerrocino 4:
- Wlej 100 ml mleka bezpośrednio do urządzenia Nespresso Barista lub Aeroccino 4. Zamknij pokrywę, wybierz przepis „Latte Macchiato” na urządzeniu i naciśnij przycisk start.
- Dokubka dodaj 20 g pasty speculoos.
- Zaparz 40ml kawy CAFFÈ NOCCIOLA do szklanki.
- Wlej gorące mleko i piankę.
- Delikatnie posyp 10 g ciasteczek bezpośrednio na piankę i połóż gałązkę jodły na wierzchu.