Przepisy

CAFFÈ NOCCIOLA SPECULOOS LATTE

Rozkoszuj się zniewalającymi smakami latte, które łączy orzechowe nuty CAFFÈ
NOCCIOLA Kremowe, spienione mleko miesza się ze słodki m kremem speculoos, a kruche
herbatniki dodają satysfakcjonującej chrupkości aksamitnej piance Idealna jako
przytulny poczęstunek lub słodka przekąska, ta latte z pewnością zachwyci Twoje kubki
smakowe

Składniki:

  • 1 View Recipe Cup
  • 1 Kapsułka CAFFÈ NOCCIOLA (40 ml)
  • 100ml mleka 1,5% tłuszczu
  • 20g kremu speculoos
  • 10g ciasteczka speculoos

Opcjonalnie

  • 1 gałązka jodły do dekoracji
  • 1 urządzenie Nespresso Barista lub Aerrocino 4

Sposób przygotowania:

Z ekspresem Nespresso Momento Coffee Milk lub Aguila:

  1. Do filiżanki włóż 20 g kremu speculoos.
  2. Włóż kapsułkę CAFFÈ NOCCIOLA do urządzenia i wybierz przepis na Latte.
  3. Delikatnie posyp 10 g ciasteczek bezpośrednio na piankęi połóż gałązkę jodły na wierzchu.

Z urządzeniem Nespresso Barista lub Aerrocino 4:

  1. Wlej 100 ml mleka bezpośrednio do urządzenia Nespresso Barista lub Aeroccino 4. Zamknij pokrywę, wybierz przepis „Latte Macchiato” na urządzeniu i naciśnij przycisk start.
  2. Dokubka dodaj 20 g pasty speculoos.
  3. Zaparz 40ml kawy CAFFÈ NOCCIOLA do szklanki.
  4. Wlej gorące mleko i piankę.
  5. Delikatnie posyp 10 g ciasteczek bezpośrednio na piankę i połóż gałązkę jodły na wierzchu.
Powrót do listy

Powiązane posty