Pod kremową pianką ICE INTENSO nitro kryje się orzeźwienie, które zapiera dech w piersiach. Odważne, palone nuty kawy wieńczy orzeźwiająca mięta i musująca lemoniada.
- 1 kawa w kapsułce ICE INTENSO (40 ml)
- 4 + 1 kostki lodu (30 g każda)
- 5 listków świeżej mięty
- 90 ml gazowanej lemoniady
- 1 szklanka według przepisu
- Urządzenie Nespresso Barista lub shaker
- Lekko wyciśnij plasterek świeżej cytryny do szklanki Recipe, dodaj 4 kostki lodu i 4 listki świeżej mięty
- Wlej 90 ml musującej lemoniady
- Wlej 40 ml ICE INTENSO do urządzenia Barista, dodaj 1 kostkę lodu, zamknij pokrywę i naciśnij tryb „Iced Nitro”. Jeśli używasz shakera, wlej składniki do shakera, szczelnie zamknij i energicznie wstrząśnij, aby wymieszać wszystkie składniki.
- Delikatnie wlej mrożoną kawę nitro do składników w szklance.
- Udekoruj listkiem świeżej mięty