Przepisy

ICE INTENSO ENDLESS SUMMER

coffee endless summer nespressso

Słodycz miodu otula chmurkę zimnej mlecznej pianki unoszącej się na wyrazistych, ciemnych, palonych nutach ICE INTENSO. Muśnięcie tymianku przenosi Cię w smaki śródziemnomorskiego lata dla pełnego uczucia kremowej mrożonej rozkoszy.

 

MATERIAŁY I SKŁADNIKI
  • 1 kapsułka ICE INTENSO (40 ml)
  • 10g miodu
  • 3 kostki lodu (90g)
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 150 ml mleka (1,5%)
  • 1 gałązka rozmarynu do dekoracji
  • 1 szklanka
  • Aerrocino 4 lub urządzenie Barista lub ekspres Nespresso Momento Coffee & Milk lub Aguila
PRZYGOTOWANIE:
  1. W szklance typu View dodaj 3 kostki lodu (30 g każda) i 10 g miodu
  2. Wlej mleko do urządzenia, aby uzyskać zimną piankę. Wlej zimną mleczną piankę do szklanki, a następnie zaparz jedno espresso (40 ml). W przypadku ekspresów Nespresso Momento lub Aguila: Umieść szklankę pod wylotem i wybierz tryb Latte Macchiato (Nespresso Momento) lub Iced Macchiato (Aguila).
  3. Udekoruj gałązką tymianku i miodem.
Powrót do listy

Powiązane posty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *