Słodycz miodu otula chmurkę zimnej mlecznej pianki unoszącej się na wyrazistych, ciemnych, palonych nutach ICE INTENSO. Muśnięcie tymianku przenosi Cię w smaki śródziemnomorskiego lata dla pełnego uczucia kremowej mrożonej rozkoszy.
- 1 kapsułka ICE INTENSO (40 ml)
- 10g miodu
- 3 kostki lodu (90g)
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 150 ml mleka (1,5%)
- 1 gałązka rozmarynu do dekoracji
- 1 szklanka
- Aerrocino 4 lub urządzenie Barista lub ekspres Nespresso Momento Coffee & Milk lub Aguila
- W szklance typu View dodaj 3 kostki lodu (30 g każda) i 10 g miodu
- Wlej mleko do urządzenia, aby uzyskać zimną piankę. Wlej zimną mleczną piankę do szklanki, a następnie zaparz jedno espresso (40 ml). W przypadku ekspresów Nespresso Momento lub Aguila: Umieść szklankę pod wylotem i wybierz tryb Latte Macchiato (Nespresso Momento) lub Iced Macchiato (Aguila).
- Udekoruj gałązką tymianku i miodem.