Pikantna wyrazistość pomarańczy, łącząca się z drzewnymi i cytrusowymi nutami rozmarynu z dodatkiem mrożonej kawy i toniku, to wspaniała propozycja na lato. Przenosząc Twoje zmysły do serca Morza Śródziemnego, musująca receptura i jej niepowtarzalny zapach, elegancko łączą się z odważnymi, palonymi nutami ICE INTENSO.
- 1 kawa w kapsułce ICE INTENSO (40 ml)
- 4 + 1 kostki lodu (30 g każda)
- 1 plasterek świeżej pomarańczy
- 5 ml syropu waniliowego
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 80 ml toniku
- 1 szklanka
- 1 Urządzenie Nespresso Barista lub shaker
- Lekko wyciśnij plasterek świeżej pomarańczy do szklanki, dodaj 4 kostki lodu i 5 ml syropu waniliowego
- Dodaj gałązkę świeżego rozmarynu i 80 ml toniku.
- Przelej 40 ml ICE INTENSO do urządzenia Barista. Dodaj 1 kostkę lodu, zamknij pokrywkę i naciśnij tryb „Iced Nitro”. Jeśli używasz shakera, wlej porcję espresso do shakera. Dodaj jedną kostkę lodu, szczelnie zamknij shaker i energicznie wstrząśnij, aby wymieszać wszystkie składniki.
- Delikatnie wlej mrożoną kawę nitro do składników w szklance.