Wskocz w letni klimat dzięki „ICE INTENSO affogato” z szafranem. Słodki smak i kwiatowy aromat wanilii oraz szafranu, wyśmienicie łączą się z naszą kawą tworząc kremowo- lodową propozycję. Charakterystyczne dla ICE INTENSO ciemne prażone nuty służą jako wyrazisty, aromatyczny akcent.
- 1 kawa w kapsułce ICE INTENSO (40 ml)
- 1 gałka lodów waniliowych
- 100 ml mleka 1,5%
- 1 szczypta szafranu
- 1 szklanka do cappuccino
- 1 urządzenie Nespresso Barista lub shaker
- Dodaj 1 gałkę lodów waniliowych do szklanki cappuccino.
- Wlej 100 ml mleka (1,5%) bezpośrednio do ekspresu Nespresso Barista i dodaj szczyptę szafranu. Zamknij pokrywę, wybierz w urządzeniu przepis „Cappuccino” i naciśnij przycisk startu. / Jeśli używasz shakera, wlej składniki do shakera, szczelnie go zamknij i energicznie wstrząśnij, aby wymieszać wszystkie składniki.
- Wyciśnij 40 ml ICE INTENSO na bok lodów w szklance do cappuccino.
- Wlej szafranową mleczną piankę.
- Opcjonalnie: Udekoruj lody kilkoma nitkami szafranu lub szczyptą szafranu.