Przepisy

ICE INTENSO SAFFRON SUMMER AFFOGATO

coffe ice intenso safron summer affogato

Wskocz w letni klimat dzięki „ICE INTENSO affogato” z szafranem. Słodki smak i kwiatowy aromat wanilii oraz szafranu, wyśmienicie łączą się z naszą kawą tworząc kremowo- lodową propozycję. Charakterystyczne dla ICE INTENSO ciemne prażone nuty służą jako wyrazisty, aromatyczny akcent.

 

MATERIAŁY I SKŁADNIKI:
  • 1 kawa w kapsułce ICE INTENSO (40 ml)
  • 1 gałka lodów waniliowych
  • 100 ml mleka 1,5%
  • 1 szczypta szafranu
  • 1 szklanka do cappuccino
  • 1 urządzenie Nespresso Barista lub shaker
PRZYGOTOWANIE:
  1. Dodaj 1 gałkę lodów waniliowych do szklanki cappuccino.
  2. Wlej 100 ml mleka (1,5%) bezpośrednio do ekspresu Nespresso Barista i dodaj szczyptę szafranu. Zamknij pokrywę, wybierz w urządzeniu przepis „Cappuccino” i naciśnij przycisk startu. / Jeśli używasz shakera, wlej składniki do shakera, szczelnie go zamknij i energicznie wstrząśnij, aby wymieszać wszystkie składniki.
  3. Wyciśnij 40 ml ICE INTENSO na bok lodów w szklance do cappuccino.
  4. Wlej szafranową mleczną piankę.
  5. Opcjonalnie: Udekoruj lody kilkoma nitkami szafranu lub szczyptą szafranu.
Powrót do listy

Powiązane posty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *