Pochodzenie
W skład mieszanki wchodzą najlepsze odmiany kawy arabika z krajów Ameryki Środkowej i Południowej, takich jak Kostaryka i Kolumbia. Ziarna kawy poddawane są obróbce tradycyjnymi metodami w celu zachowania nut słodu i owoców.
Palenie
Umiarkowany stopień palenia wzmacnia nuty słodu, czerwonych owoców i bukietów owocowych charakterystycznych dla win.
Profil aromatyczny
Harmonijne połączenie nut palonych ziaren i owoców. Bogaty smak, który można złagodzić poprzez dodanie odrobiny mleka.
NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM
Odrobina mleka
Po dodaniu mleka mocne nuty palonych ziaren i goryczka są nadal wyczuwalne, a jednocześnie pojawiają się zielone i słodowe nuty zbożowe.
Cappuccino
Na bazie tej charakteryzującej się intensywnymi nutami palonych ziaren kawy otrzymujemy mocne cappuccino o zdecydowanym charakterze.
Latte macchiato
W przypadku kawy Espresso Forte podawanej jako latte macchiato nuty palonych ziaren uzupełniane są przez nuty drewna, czekoladowe i prażonych zbóż. Kawa pozostaje niezwykle gęsta.