Pochodzenie
Połączenie kawy mild i robusta z Ameryki Południowej nadaje temu espresso wyjątkowy charakter. Obecność kawy arabika z Brazylii sprawia, że mieszanka ta jest delikatniejsza.
Palenie
Dzięki lekkiemu paleniu kawa ma bogaty smak i zachowuje lekko kwaskowaty posmak.
Profil aromatyczny
Odrobina goryczki zrównoważona lekką kwaskowatością i delikatnymi nutami zbożowymi, palonych ziaren i kakao.
NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM
Odrobina mleka
Po dodaniu mleka pojawiają się wytrawne nuty zbożowe i palonych ziaren z nutą przypraw i orzechów, a body i goryczka Espresso Leggero pozostają zachowane.
Cappuccino
Przygotowane na bazie kawy Espresso Leggero cappuccino podkreśla charakterystyczne dla tej mieszanki nuty palonych ziaren i zbożowe, a także moc i mocno wyczuwalną goryczkę.
Latte macchiato
W latte macchiato pojawia się bogaty i mocny aromat palonej kawy oraz słodowe nuty zbożowe wzbogacone nutami karmelowymi, delikatną konsystencją i pełnym body.