Pochodzenie
Najlepsze odmiany kawy arabika pochodzące z Ameryki Południowej i Środkowej.
Palenie
Intensywne palenie wzmacnia aromat. Pełne body kawa ta zawdzięcza drobnemu mieleniu.
Profil aromatyczny
Intensywny aromat palonych ziaren, nuty kakao i delikatne nuty drewna.
NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM
Odrobina mleka
Dodatek mleka podkreśla intensywny aromat kawy Ristretto i jej mocny charakter z wyczuwalnymi nutami ciemno palonych ziaren, wydobywając nuty roślinne.
Cappuccino
Wyczuwalne nuty ciemno palonych ziaren stają się łagodniejsze. Otrzymujemy gęste i słodkie cappuccino z subtelnymi zielonymi nutami zbożowymi.
Latte macchiato
W lekkim jedwabistym i gęstym latte macchiato wyczuwalne są nuty słodkie, mleczne i biszkoptowe – prawdziwa uczta dla podniebienia.