Nespresso Congo Organic
Nespresso Congo Organic to zachwycająca, organiczna kawa z łagodnymi nutami owoców, płatków zbóż i aromatem orzechów.
REVIVING ORIGINS to nasz wieloletni program współpracy z rolnikami z całego świata, którego celem jest ratowanie wyjątkowych i bliskich zapomnienia kaw.
Lata konfliktów i trudnej sytuacji politycznej w Kongo spowodowały, że wiele tamtejszych plantacji zostało porzuconych. Program REVIVING ORIGINS marki Nespresso łączy się z rolnikami i innymi partnerami, aby wspierać społeczności, które uprawiają kawę w tym kraju. Z każdym rokiem działania programu coraz większe tereny wracają do życia. Tym samym jesteśmy w stanie dostarczyć Wam coraz więcej tej zachwycającej, organicznej kawy z łagodnymi nutami owoców, płatków zbóż i aromatem orzechów.
Kawa dostępna sezonowo.
Intensywność: 7
Pojemność filiżanki: 40 ml
Główne nuty aromatyczne: owocowe i biszkoptowe
Goryczka: ***
Kwaskowatość: ****
Palenie: ***
Body: ***
Pochodzenie: urodzajna, wulkaniczna gleba nad jeziorem Kiwu jest miejscem, w którym kongijscy farmerzy uprawiają tę łagodną kawę o owocowych i zbożowych nutach.
Palenie: przy produkcji Congo Organic stosuje się rozdzielne palenie. Ziarna dzieli się na dwie części, które następnie palone są osobno w wysokiej temperaturze i przez krótki czas. Jedna z nich palona jest jednak minimalnie dłużej, przez co zyskuje więcej intensywności. Ziarna mielone są grubiej niż w kawach Original, aby były bardziej dopasowane do systemu Professional.
Profil sensoryczny: jedwabista, organiczna kawa z nutami palonych zbóż i delikatną owocową słodyczą. Wyczuwalny aromat orzechów.
Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt.
Masa netto (dla 50 kapsułek): 300 g.
Wyprodukowano w Szwajcarii.
Skład:
Palona i mielona kawa organiczna