PROFESSIONAL
Nespresso Indonesia
Wyraźnie indonezyjski smak – drzewny z nutami słodowo-zbożowymi pochodzącymi z łuskanej na mokro arabiki.
Wyraźnie indonezyjski smak – drzewny z nutami słodowo-zbożowymi pochodzącymi z łuskanej na mokro arabiki.
INDONEZJA, to kawa z Sumatry, którą ze względu na wilgotny klimat, farmerzy łuskają metodą na mokro. Tworzy to niezwykle aromatyczną filiżankę z nutami drewna i słodu zbożowego. Najlepiej pić jako espresso (40 ml). Polecana również jako Ristretto (25 ml).
Intensywność: 9
Pojemność filiżanki: 40ml
Główne nuty aromatyczne: drzewne, słodowo-zbożowe
Goryczka: ***
Kwaskowatość: ***
Palenie: ***
Body: ***
Pochodzenie:
Kawa ta jest tworzona wyłącznie z ziaren Fairtrade z Indonezji, a dokładniej z Aceh w północnej części wyspy Sumatra, gdzie ziarna poddawane są unikalnemu procesowi łuskania na mokro.
Palenie:
Tę kawę typu single origin palimy metodą rozdzielnego palenia – średnio i nieco krócej. Dzielone palenie tej kawy z Sumatry zapewnia jej dużą złożoność aromatyczną
Profil aromatyczny:
Odkryj tę intensywną kawę z drzewnymi i słodowo-zbożowymi nutami oraz wyraźną słodką nutą miodu.
NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM
Spróbuj intensywnej kawy Indonesia z odrobiną mleka, dzięki czemu wyłaniają się orzechowe, drzewne i palone nuty.
Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. i 30 szt.
Masa netto (dla 50 kapsułek): 325 g.
Wyprodukowano w Szwajcarii.
Skład:
Palona i mielona kawa.
Nespresso Professional to najlepszy wybór dla biznesu
Bezpłatny serwis do 48h oraz ekspres zastępczy na czas naprawy
Wybór 18 mieszanek kaw z różnych zakątków świata
Niezawodne i proste w obsłudze ekspresy do kawy Nespresso