PROFESSIONAL

Nespresso Indonesia

Wyraźnie indonezyjski smak – drzewny z nutami słodowo-zbożowymi pochodzącymi z łuskanej na mokro arabiki.

Nespresso Indonesia
Opis

INDONEZJA, to kawa z Sumatry, którą ze względu na wilgotny klimat, farmerzy łuskają metodą na mokro. Tworzy to niezwykle aromatyczną filiżankę z nutami drewna i słodu zbożowego. Najlepiej pić jako espresso (40 ml). Polecana również jako Ristretto (25 ml).

Intensywność: 9
Pojemność filiżanki: 40ml
Główne nuty aromatyczne: drzewne, słodowo-zbożowe
Goryczka: ***
Kwaskowatość: ***
Palenie: ***
Body: ***

Szczegóły

Pochodzenie:

Kawa ta jest tworzona wyłącznie z ziaren Fairtrade z Indonezji, a dokładniej z Aceh w północnej części wyspy Sumatra, gdzie ziarna poddawane są unikalnemu procesowi łuskania na mokro.

Palenie:

Tę kawę typu single origin palimy metodą rozdzielnego palenia – średnio i nieco krócej. Dzielone palenie tej kawy z Sumatry zapewnia jej dużą złożoność aromatyczną

Profil aromatyczny:

Odkryj tę intensywną kawę z drzewnymi i słodowo-zbożowymi nutami oraz wyraźną słodką nutą miodu.

NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM

Spróbuj intensywnej kawy Indonesia z odrobiną mleka, dzięki czemu wyłaniają się orzechowe, drzewne i palone nuty.

Składniki

Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt. i 30 szt.

Masa netto (dla 50 kapsułek): 325 g.
Wyprodukowano w Szwajcarii.

Skład:
Palona i mielona kawa.