Składniki:
- Kostki lodu 150 g (około 5 kostek)
- Woda gazowana 100 ml
- syrop waniliowy 15 ml
- PERU ORGANIC 40 ml
- Sok z cytryny 10 ml
- Plasterek cytryny
- 1 łyżeczka suszonej lawendy lub gałązka świeżej
Będzie potrzebny shaker lub urządzenie Nespresso Barista
Sposób przygotowania:
1. Zaparz kawę PERU ORGANIC w formie espresso wraz z 1 łyżeczką świeżej lub suszonej lawendy w szklance VIEW Recipe. Pozostaw do zaparzenia przez 2 minuty , a następnie przelej do shakera i dodaj jedną kostkę lodu . Zamknij shaker i energicznie potrząśnij.
LUB za pomocą urządzenia Nespresso Barista: Zaparz kawę PERU ORGANIC w formie espresso wraz z 1 łyżeczką świeżej lub suszonej lawendy w dzbanku urządzenia Nespresso Barista, dodaj 1 kostkę lodu , zamknij pokrywkę , wybierz przepis „Iced Nitro” i naciśnij przycisk Start.
2. Dodaj 4 kostki lodu i plasterek cytryny do szklanki, następnie wlej 15 ml syropu waniliowego, 10 ml świeżego soku z cytryny i 100 ml wody gazowanej. Delikatnie wymieszaj.
3. Wylej na wierzch zimną kawę i udekoruj świeżą gałązką lawendy.