Blog
Przepis na jesienną kawę – Pumpkin spice latte by Nespresso
JAK PRZYGOTOWAĆ:
- Do szklanki View Recipe wlej 10 ml syropu Pumpkin Spice Monin.
- Przygotowanie za pomocą ekspresu Zenius lub Momento – do spieniacza wlej 240 ml mleka i naciśnij przycisk, aby uzyskać ciepłą piankę mleczną.
- Wlej spienione mleko do szklanki, a następnie zaparz kawę Guatemala (40 ml).
- Opcjonalnie udekoruj bitą śmietaną i posyp cynamonem.
SKŁADNIKI:
-
Kawa Guatemala – 40 ml
-
Syrop Pumpkin Spice Monin – 10 ml
-
Mleko – 240 ml
-
Cynamon – do posypania
-
Bita śmietana – opcjonalnie
MATERIAŁY:
-
Ekspres Nespresso Momento & Milk lub Zenius + urządzenie Barista lub Aeroccino
-
Szklanka View Recipe
