Orzeźwiający kawowy napój o subtelnym migdałowo-miodowym aromacie z nutą wody pomarańczowej.
JAK PRZYGOTOWAĆ:
- Do szklanki View Recipe wlej 10 g miodu i dodaj 3 kostki lodu.
- Przygotowanie za pomocą ekspresu Zenius lub Momento – do spieniacza wlej 100 ml mleka i naciśnij przycisk, aby uzyskać zimną piankę.
- Wlej zimną mleczną piankę do szklanki, a następnie zaparz kawę AMARETTI DECAFFEINATO (40 ml).
W przypadku ekspresu Nespresso Momento & Milk lub Aguila: włóż kapsułkę AMARETTI DECAFFEINATO, umieść szklankę View Recipe Glass i naciśnij Iced Macchiato (Momento) lub Iced Macchiato (Aguila). - Dodaj kilka płatków migdałowych i spryskaj odrobiną wody z kwiatu pomarańczy.
SKŁADNIKI:
- Kostki lodu Nespresso – 3 szt.
- Miód – 10 g
- Kawa Amaretti Decaffeinato – 40 ml
- Płatki migdałowe – 5 g
- Mleko
- Woda z kwiatu pomarańczy
MATERIAŁY:
- Ekspres Nespresso Momento & Milk, ekspres Aguila & Zenius + urządzenie Barista lub Aeroccino
- Spray
- Szklanka View Recipe