Przepisy

SWEET ALMOND MACCHIATO

SWEET ALMOND MACCHIATO

Zmysłowe i musujące Sweet Almond Macchiato to owocowo-orzechowa symfonia, która budzi zmysły i koi jednocześnie. Delikatna słodycz wiśni Amarena łączy się z migdałowym aromatem bezkofeinowej kawy Amaretti Decaffeinato, tworząc napój pełen elegancji i charakteru. Musująca woda gazowana dodaje lekkości, a kremowa pianka z kawy Nitro wnosi aksamitną teksturę. To niecodzienna kompozycja, która zachwyca zarówno smakiem, jak i formą – idealna na letnie popołudnie z nutą wyrafinowania.

JAK PRZYGOTOWAĆ:

  1. W małej szklance Barista Mixologist umieść 3 kostki lodu Nespresso i dodaj 5 ml syropu Monin Cherry.
  2. Wlej 60 ml wody gazowanej.
  3. Do urządzenia Barista zaparz 40 ml kawy Amaretti Decaffeinato. Dodaj 1 kostkę lodu, zamknij pokrywkę, wybierz recepturę „Iced Nitro” i naciśnij przycisk uruchamiania.
  4. Delikatnie wlej mrożoną kawę Nitro do szklanki na całość mieszanki.
  5. Dodaj 3 wiśnie Amarena na patyku.

SKŁADNIKI:

  • Kostki lodu Nespresso – 4 szt.
  • Woda gazowana – 60 ml
  • Syrop Cherry Monin – 5 ml
  • Kawa Amaretti Decaffeinato – 40 ml
  • Wiśnie Amarena – 3 szt.

MATERIAŁY:

  • Ekspres Zenius lub Momento 100
  • Urządzenie Barista
  • Szklanka Mixologist (mała)
  • Drewniany patyczek
Powrót do listy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *