Osłodzi każdą przerwę kawową.
Składniki:
- 1 kawa w kapsułce Nespresso Caramel
- 2 łyżki stołowe bitej śmietany
- Sos karmelowy do dekoracji
- Spienione mleko
Sposób przygotowania:
1. Zaparz kawę Caramel w formie espresso
2. Dodaj ciepłe mleko i wymieszaj
4. Mleczną piankę udekoruj bitą śmietaną i sosem karmelowym.
WARM BROWN SUGAR LATTE MACCHIATO
Głęboki karmelowy smak tego prostego napoju jest idealny na zimowe przerwy kawowe.
Składniki:
- 2 kawy w kapsułkach Nespresso Ristretto
- 2 łyżki stołowe brązowego cukru, dodatkowo odrobina do posypania
- Spienione mleko
Sposób przygotowania:
1. Wsyp brązowy cukier do wysokiej szklanki
2. Wlej napar z jednej kawy Ristretto i wymieszaj
3. Wlej napar z drugiej kawy Ristretto oraz spienione mleko.
4. Mleczną piankę udekoruj brązowym cukrem