PROFESSIONAL

Nespresso Brazil

Kawa Nespresso Brazil pochodzi od łagodnej brazylijskiej arabiki z suchych sawann regionu Cerrado. Nadając kawie tego pochodzenia charakterystyczną nutę prażonych słodkich aromatów zbożowych.

kawy Nespresso Origins Brazil
Opis

Nespresso Brazil potrafi prawdziwie oczarować. Pochodzi od łagodnej brazylijskiej arabiki z suchych sawann regionu Cerrado. Nadając kawie tego pochodzenia charakterystyczną nutę prażonych słodkich aromatów zbożowych. W mieszance łączymy częściowo obrobione metodą mytą ziarna kawy Bourbon z plantacji na wzgórzach południowej Brazylii i okolic São Paulo. Dzięki temu kapsułka Nespresso Professional czaruje elegancką słodką miodową nutą. Kawy są poddane rozdzielnemu paleniu; naturalna (sucha) kawa Cerrado poddana jest jasnemu paleniu, a ziarna Bourbon obrobione metodą częściowo mytą poddane są ciemnemu paleniu, aby nabrać słodyczy. Podana z mlekiem wydobywa gładki karmelowy aromat i nuty prażenia.

Intensywność: 4
Pojemność filiżanki: 40ml
Główne nuty aromatyczne: słodkie / zbożowe
Goryczka: **
Kwaskowatość: **
Palenie: **
Body: **

Szczegóły

Pochodzenie
Kawa Nespresso Professional to całkowicie brazylijska mieszanka arabiki ze słodką nutą zbożową charakterystyczną dla jej źródła. Niektóre z kaw arabiki pochodzą z plantacji na wzgórzach w południowym brazylijskim stanie Minas Gerais, a także z plantacji w São Paulo, uprawy rozpoczęliśmy od kilku odmian uprawianych na suchych równinach sawanny w regionie Cerrado. Następnie zmieszaliśmy z częściowo obrabianymi metodą mytą ziarnami kawy Bourbon znanymi z miodowej słodyczy. Ta mieszanka naprawdę oddaje ducha brazylijskiej kawy.

Palenie
Aby uzyskać satynową teksturę i rozgrzewające nuty Nespresso Brazil, poddaliśmy brazylijską arabikę oddzielnemu paleniu. Jasnemu paleniu naturalnie przetworzoną (nie obrabianą metodą mytą) kawę z regionu Cerrado i ciemnemu, ale delikatnemu paleniu, aby rozwinąć słodycz ziaren kawy Bourbon

Profil aromatyczny
Brazil jest elegancką i delikatną kawą, nie jest mocno goryczkowa ani kwaskowa. Klasyczne brazylijskie słodkie nuty zbożowe i nuta prażonego ziarna sprawiają, że zwycięża, gdy poszukujesz wyjątkowo gładkiej i łagodnej kawy.

NAJLEPSZE SPOSOBY PODANIA KAWY Z MLEKIEM

Odrobina mleka
Dodanie odrobiny mleka podkreśla gładką konsystencję i nuty palonych ziaren charakterystyczne dla kawy Espresso Origin Brazil oraz powoduje pojawienie się lekkiej goryczki i delikatnych nut zielonych.

Cappuccino
Z tego słodkiego i delikatnego espresso można przyrządzić mleczne cappuccino o pełnym body, w którym zachowane są nuty zbożowe
i bardzo delikatne nuty roślinne oraz pojawiają się słodkie nuty karmelowe.

Latte macchiato
Kawa Espresso Origin Brazil podawana jako latte macchiato staje się bardzo łagodna i mleczna, z przyjemnymi nutami biszkoptowymi i palonych ziaren.

Składniki

Kapsułki PRO palonej i mielonej kawy do systemu NESPRESSO.
Kawa sprzedawana w opakowaniach po 50 szt.

Masa netto (dla 50 kapsułek): 300 g.
Wyprodukowano w Szwajcarii.

Skład:
Palona i mielona kawa